Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Сучасна енергетика – справа молодих, професійних та амбітних

September 18, 2018

Закінчивши школу, кожна людина має зробити найвідповідальніший у своєму житті крок - вибрати професію. Професія - це вибраний напрямок, в який ти будеш вкладати багато сил і часу. Дуже важливо, щоб здібності і риси характеру відповідали твоєму виду діяльності.

Саме такі молоді, професійні та амбітні працюють нині в «Херсонобленерго». 

Знайомтесь, Олександр Вікторович Щербина - начальник виробничо-технічного відділу. 

Олександр працює в компанії ось уже 15 років. Відразу після закінчення ліцею мріяв стати програмістом, тому вступив на той час до Херсонського індустріального інституту на спеціальність «економічна кібернетика».

  • По закінченні навчання було багато пропозицій стосовно місця роботи. Пропонували роботу в банку, але я вирішив піти працювати в «Херсонобленерго» програмістом. На той момент технічний директор Бережний Віктор Іванович мене переконав, що програмування це не цікаво, і мені потрібно йти працювати технарем. А починати потрібно з РЕЗ, і направив мене в Білозерку працювати інженером. Ось і вийшло так, що прийшов на посаду програміста, а влаштувався інженером в РЕЗ, - розповідає про початок своєї діяльності в Товаристві Олександр.

Робота в РЕЗ була не з легких, проте юнака вона не злякала, а навпаки, навіть зацікавила ще більше. Пропрацювавши півроку, молодий інженер вступає до Київського політехнічного інституту, щоб досягти певних успіхів у обраній для кар'єри та самореалізації сфері, розширити свою компетенцію і здобути абсолютно нові знання.

В виробничо-технічний відділ «Херсонобенерго» перейшов в 2005 році. Довелось працювати інженером, начальником відділу постачання, заступником начальника відділу розподільчих мереж, а згодом, в 2009 році був призначений на посаду начальника виробничо-технічний відділу.  

  • Наш відділ один із самих цікавих в Товаристві – він практично займається усіма процесами виробничої діяльності та охоплює всі сфери нашого підприємства. За словами одного з технічних директорів - це мозок компанії. У нас працює більше 30 осіб персоналу в різних напрямках: проектний, земельний, загальні питання, придбання спец.літератури, екологія, технічні наради, програма розвитку, загальний відділ технічної дирекції, листування, звіти, координація роботи всіх технічних служб – усе це компетенція нашого відділу. Наприклад, дуже важливий момент - підготовка інвестпрограми, де йде рахунок на десятки мільйонів. Працівник має все ретельно перевірити, хоч ми і не фінансова дирекція, але жоден рахунок стосовно інвестпрограми не буде сплачено, поки наш відділ не перевірить всі позиції і контрагентів. Якщо чесно, не дивлячись на все це, моя робота мені подобається,- говорить Олександр Вікторович.

Бути хорошим шефом — це насамперед мати хороші стосунки з підлеглими. Олександр свою роботу любить, говорить, що керівником бути важко, проте цікаво

  • Найбільше часу проводжу на роботі зі своїми колегами, вони моя друга сім'я. Відділ у нас демократичний, переважно одна молодь .Роботу відділу скоординувати одночасно складно і не зовсім. Намагаюся знайти підхід до кожного працівника та організувати роботу так, щоб всі мої колеги відчували відповідальність за доручену справу та не хотіли мене підвести, як керівника. У людях головне чесність і відкритість. Коли з людиною спілкуєшся видно відразу, яка це людина, особисто сам намагаюся завжди говорити правду, краще сказати прямо, як є, а не лукавити, або щось обіцяти,- розповідає Олександр.

Олександр вважає, що складові успіху - це цілеспрямованість і працездатність. У будь-якій ситуації намагається вникнути та детально розібратися в проблемі. Такі якості передає і своїм підлеглим. Навіть, коли у когось не виходить скласти звіт, Олександр ніколи не відмовить, а допоможе розібратися та знайти помилку.

Найбільша цінність будь-якої людини – це його сім’я. Адже це чудово, мати свій маленький тил, де тебе завжди зрозуміють і підтримають.

Поза роботою, Олександр проводить час зі своєю родиною – дружиною та семирічним сином. Разом відпочивають, подорожують. Цього року сім’я відкрила для себе нове захоплення - подорож мальовничими куточками України на власному авто. Любов до автомобілів та, скоріше до водіння, у Олександра ще зі студентських років. Під час навчання захоплювався автослалом – фігурним водінням по розміченій ускладненій трасі. Брав участь у чемпіонаті області. На той час це було аматорським захопленням та залишилось на все життя. Подорож та враження від побаченого наскільки вразила, що Олександр вже замислюється про нові цікаві маршрути країною .

На питання, чого найбільше хочеться у житті, Олександр не замислюючись відповів:

  • Хочу, щоб усім моїм колегам було добре, у матеріальному та моральному плані і хочу, більше часу приділяти родині.

Сьогодні, 18 вересня, Олександр Щербина святкує свій День народження.

Тож побажаємо, щоб його життєва чаша буде переповнена щастям, здоров'ям і любов'ю, успіхів, отримувати від життя тільки позитив, подорожувати, досягати своїх цілей та втілювати усі мрії! З Днем народження!      

Нагору